BISKUT KACANG
Bahan-bahan ( 100 biji )
- 1 gelas marjerin
- 1 gelas gula halus
- 1 gelas tepung gandum
- 2 gelas tepung jagung
- 1 gelas kacang tanah (dikisar)
- 1 biji telur
- 1 sudu teh baking powder
- 1 sudu teh esen vanila
Cara-cara
- pukul marjerin dan gula sampai kembang
- masukkan telur. kacau hingga rata
- masukkan tepung jagung, tepung gandum, kacang, baking powder dan esen vanila. kacau hingga sebati
- jika adunan terlalu lembut, tambahkan tepung gandum sedikit demi sedikit hingga adunan sesuai untuk dicanai.
- canai adunan dan terap mengikut bentuk kesukaan anda.
- sebagai hiasan letakkan biji kacang dan sapukan kuning telur atas setiap adunan yang telah diterap.
- bakar 180C selama 15-20 minit
No comments :
Post a Comment