Biskut Snow Almond
Bahan-bahan ( bergantung saiz penerap yg diguna )
- BAHAN
A:
- 200gm
butter
- 100gm
gula kastor
- 1
sudu besar shortening
- 1
sudu kecil esen kopi
- 1
biji kuning telur
- BAHAN
B:
- 220gm
tepung gandum
- 70gm
tepung ubi
- 50gm
nestum - dikisar
- 40gm
badam kisar
- 1
sudu besar coffeemate - saya guna susu tepung
- HIASAN:
- Coklat
masakan - dicairkan
- white
breadcrumb
Cara-cara
- Pukul
butter,gula dan shortening hingga sebati. Masukkan esen kopi dan kuning
telur. Gaulkan rata.
- Satukan
kesemua bahan B dan masukkan ke dalam adunan A, sedikit demi sedikit.
- Uli
dan canai doh, terap menggunakan acuan pilihan anda.
- Bakar
pada suhu 175cc selama 20minit. Angkat dan biarkan sejuk dahulu.
- Setelah
sejuk, celupkan ke dalam coklat masakan yang telah dicairkan. Kemudian
golekkan pula ke dalam serbuk roti putih tadi.
- Setelah
coklat kering, bolehlah simpan dalam bekas kedap udara.
No comments :
Post a Comment